Miilukangas: Sukunimi-info

Miilukangas

Tietoja sukunimestä Miilukangas

Miilukangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Miilukankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 1985 18

v. 2015 29

v. 2016 30

v. 2017 32

v. 2018 33

v. 2019 31

v. 2020 32

v. 2021 30

v. 2022 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Miilukangas on sijalla 16 645. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Miilukangas on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Miilukangas. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Miilukangas

Miilukangas
(paikannimi)
Miilukangas Karjalassa
(karttanimi)

Miilukangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 97 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Miilukangas esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Miilukangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Miilukangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Miilukankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мийлукангас ("Mijlukangas") tarkoittaa nimeä Miilukangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mīlukangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mijlucangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Miilukangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Miila Miilukangas tai Miilo Miilukangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Miilukangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Miilukangas, Finland.

©Tuomas Salste