Miiluniemi: Sukunimi-info

Miiluniemi

Tietoja sukunimestä Miiluniemi

Miiluniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Miiluniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 17 max

v. 1985 20

v. 2015 29

v. 2018 29

v. 2020 30

v. 2022 31

v. 2023 32

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Miiluniemi on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Miiluniemi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Miiluniemi

Miiluniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Miiluniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Miiluniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Miiluniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Miiluniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мийлуниеми ("Mijlunijemi") tarkoittaa nimeä Miiluniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mīluniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mijluniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Miiluniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Miila Miiluniemi tai Miilo Miiluniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Miiluniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Miiluniemi, Finland.

©Tuomas Salste