Miilunpalo: Sukunimi-info

Miilunpalo

Tietoja sukunimestä Miilunpalo

Miilunpalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Miilunpalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 17 max

v. 1985 23

v. 2015 24

v. 2018 24

v. 2020 25

v. 2022 26

v. 2023 26

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Miilunpalo on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Miilunpalo ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Miilunpalojen enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Miilunpalo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Miilunpalo on suojattu 1981 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мийлунпало ("Mijlunpalo") tarkoittaa nimeä Miilunpalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mīlunpalo.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mijlunbalå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Miilunpalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Miila Miilunpalo tai Miilo Miilunpalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Miilunpalo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Miilunpalo, Finland.

©Tuomas Salste