Miilunpohja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Miilunpohja

Miilunpohja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Miilunpohjien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 26 max

v. 1985 31

v. 2015 33

v. 2016 33

v. 2017 35

v. 2018 34

v. 2019 34

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Miilunpohja on sijalla 15 101. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Miilunpohja on melko pitkä nimi.

Miilunpohja on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Miilunpohja on suojattu 1986 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Miilunpohja

Miilunpohja (paikannimi)Katuosoitteissa

Miilunpohja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue sekä painanne.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Miilunpohja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Miilunpohja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Miilunpohjantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мийлунпохья ("Mijlunpohja") tarkoittaa nimeä Miilunpohja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mīlunpohja.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mijlunbochia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Miilunpohja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Miila Miilunpohja tai Miilo Miilunpohja.

Samankaltaisia nimiä kuin Miilunpohja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Miilunpohja, Finland.

©Tuomas Salste