Miina: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Miina

Miina on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Miinojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 28

v. 2017 28

v. 2018 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Miina on noin sijalla 17 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1944
Yritykset
perust. 1949–2016

Sana Miina esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Miina osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Miina esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Miinankatu, Miinankuja, Miinanmutka, Miinanpolku, Miinantie, Miinatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Miina

Miina on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Miina oli yhtenä etunimenä 1 697 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 600:s nainen oli etunimeltään Miina. Juuri etunimenä Miina onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 28 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (1 209 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (488).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мийна ("Mijna") tarkoittaa nimeä Miina. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Miia Miina.

Samankaltaisia nimiä kuin Miina

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Miina, Finland.

©Tuomas Salste