Miinala: Sukunimi-info

Miinala

Tietoja sukunimestä Miinala

Miinala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Miinala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 68 max

v. 2014 82

v. 2016 84

v. 2018 84

v. 2020 84

v. 2022 83

v. 2023 82

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Miinala on sijalla 7 789. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 032.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1962

Vuosina 1958–1962 kuolleet Miinalat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Miinalan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1926
Yritykset
perust. 1988–2013

Sana Miinala esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Miinala

Miinala
(paikannimi)
Miinala Karjalassa
(karttanimi)

Miinala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Miinala esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Miinala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Miinala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Miinalantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мийнала ("Mijnala") tarkoittaa nimeä Miinala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mīnala.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Miina Miinala tai Miio Miinala.

Samankaltaisia nimiä kuin Miinala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Miinala, Finland.

©Tuomas Salste