Mikkolanaho: Sukunimi-info

Mikkolanaho

Tietoja sukunimestä Mikkolanaho

Mikkolanaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Mikkolanahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 23

v. 2017 23

v. 2018 24

v. 2019 24

v. 2020 23

v. 2021 23

v. 2022 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mikkolanaho on sijalla 20 081. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Mikkolanahojen enemmistö on naisia. Vuonna 2022 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Mikkolanaho on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897
Yritykset
perust. 1983–2014

Sana Mikkolanaho esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Mikkolanaho

Mikkolanaho (paikannimi)

Mikkolanaho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mikkolanaho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Микколанахо tarkoittaa nimeä Mikkolanaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mikolanaho.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mickolanahå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mikkolanaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mikko Mikkolanaho tai Mikaela Mikkolanaho.

Samankaltaisia nimiä kuin Mikkolanaho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mikkolanaho, Finland.

©Tuomas Salste