Mikonmäki: Sukunimi-info

Mikonmäki

Tietoja sukunimestä Mikonmäki

Mikonmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Mikonmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 17

v. 2015 23

v. 2018 24

v. 2020 24

v. 2022 24

v. 2023 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mikonmäki on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mikonmäki ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Mikonmäki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Mikonmäki on suojattu 1936 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Mikonmäki

Mikonmäki
(paikannimi)
Mikonmäki Karjalassa
(karttanimi)

Mikonmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 25 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Mikonmäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mikonmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Mikonmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mikonmäentie, Mikonmäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Миконмяки ("Mikonmjaki") tarkoittaa nimeä Mikonmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mikonmeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Miconmäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mikonmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mikonmaki tai Mikonmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Miko Mikonmäki tai Mikaela Mikonmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Mikonmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mikonmäki, Finland.

©Tuomas Salste