Mitjonen: Sukunimi-info

Mitjonen

Tietoja sukunimestä Mitjonen

Mitjonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mitjosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 47

v. 2015 45

v. 2018 43

v. 2020 43

v. 2022 43

v. 2023 43

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mitjonen on sijalla 12 721. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mitjonen ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1962–1970

Vuosina 1962–1970 kuolleet Mitjoset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Mitjosen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin kahden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Митьонен tarkoittaa nimeä Mitjonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mitjonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mitioin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mitjonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mitja Mitjonen tai Mitra Mitjonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Mitjonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mitjonen, Finland.

©Tuomas Salste