Montti: Sukunimi-info

Montti

Tietoja sukunimestä Montti

Montti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Montti-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2018 39

v. 2020 40

v. 2022 39

v. 2023 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Montti on sijalla 12 939. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Montti ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1924
Yritykset
perust. –2015

Sana Montin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Montti

Montti (paikannimi)Katuosoitteissa

Montti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Montti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Montti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Montinkatu, Montintie, Monttigatan. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Montit ulkomailla

Ruotsissa Montti oli 6 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Монтти tarkoittaa nimeä Montti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Monti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Montj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Montti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mona Montti.

Samankaltaisia nimiä kuin Montti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Montti, Finland.

©Tuomas Salste