Moskuvaara: Sukunimi-info

Moskuvaara

Tietoja sukunimestä Moskuvaara

Moskuvaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Moskuvaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 63 max

v. 2014 57

v. 2016 57

v. 2018 58

v. 2020 56

v. 2022 58

v. 2023 59

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Moskuvaara on sijalla 10 011. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 474.

Asuinpaikat

Kuolleet
1958–1969

Vuosina 1958–1969 kuolleet Moskuvaarat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Moskuvaaran kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Moskuvaara. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1920
Yritykset
perust. –1998

Sana Moskuvaara esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Moskuvaara

Moskuvaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Moskuvaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Moskuvaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Moskuvaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Moskuvaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Moskuvaarat ulkomailla

Ruotsissa Moskuvaara oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Москуваара tarkoittaa nimeä Moskuvaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Moskuvāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Moscufwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Moskuvaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mostafa Moskuvaara.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Moskuvaara, Finland.

©Tuomas Salste