Moskuvaara: Sukunimi-info

Moskuvaara

Tietoja sukunimestä Moskuvaara

Moskuvaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Moskuvaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 58

v. 2016 57

v. 2017 58

v. 2018 58

v. 2019 57

v. 2020 56

v. 2021 57

v. 2022 58

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Moskuvaara on sijalla 10 158. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Moskuvaara. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1920
Yritykset
perust. –1998

Sana Moskuvaara esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Moskuvaara

Moskuvaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Moskuvaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Moskuvaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Moskuvaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Moskuvaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Moskuvaarat ulkomailla

Ruotsissa Moskuvaara oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Москуваара tarkoittaa nimeä Moskuvaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Moskuvāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Moscufwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Moskuvaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mostafa Moskuvaara.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Moskuvaara, Finland.

©Tuomas Salste