Mottinen: Sukunimi-info

Mottinen

Tietoja sukunimestä Mottinen

Mottinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Mottisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 21 max

v. 1985 11

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

1500-luku

Mottinen
1543–1560

Nimi Mottinen on ollut käytössä jo kauan sitten. Sen tiedetään esiintyneen vuosina 1543–1560 oheiseen karttaan merkityllä alueella tai alueilla. Nimeä on voinut olla muuallakin. Tiedot tuolta ajalta ovat puutteellisia.

Paikannimi Mottinen

Mottinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Mottinen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty; suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mottinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mottinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mottisenkatu, Mottisentie, Mottistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Mottiset ulkomailla

Ruotsissa Mottinen oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2022. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Моттинен tarkoittaa nimeä Mottinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Motinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mottin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mottinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Mottinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mottinen, Finland.

©Tuomas Salste