Möykkymäki: Sukunimi-info

Möykkymäki

Tietoja sukunimestä Möykkymäki

Möykkymäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Möykkymäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 1985 28

v. 2015 34

v. 2018 33

v. 2020 34

v. 2022 36

v. 2023 35

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Möykkymäki on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Möykkymäki ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Möykkymäki

Möykkymäki
(paikannimi)
Möykkymäki Karjalassa
(karttanimi)

Möykkymäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Möykkymäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Möykkymäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Möykkymäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Möykkymäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мёуккюмяки ("Mjoukkjumjaki") tarkoittaa nimeä Möykkymäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Meikimeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Möÿckÿmäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Möykkymäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Moykkymaki tai Moeykkymaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Möykkymäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Möykkymäki, Finland.

©Tuomas Salste