Muhos: Sukunimi-info

Muhos

Tietoja sukunimestä Muhos

Muhos on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Muhos-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 34

v. 2017 34

v. 2018 33

v. 2019 31

v. 2020 31

v. 2021 31

v. 2022 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Muhos on sijalla 16 231. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1964

Vuosina 1955–1964 kuolleet Muhos-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Muhos-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1906–1937
Yritykset
perust. –2020

Sana Muhos esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Muhos

Muhos (paikannimi)Katuosoitteissa

Muhos on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, kunta sekä rautatieliikennepaikka.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Muhos jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Muhos esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Muhos, Muhostie, Muhosväylä. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мухос tarkoittaa nimeä Muhos. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Muhoss. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Muhamed Muhos.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Muhos, Finland.

©Tuomas Salste