Muhos: Sukunimi-info

Muhos

Tietoja sukunimestä Muhos

Muhos on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Muhos-nimisten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 50 max

v. 2015 33

v. 2018 33

v. 2020 31

v. 2022 31

v. 2023 31

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Muhos on sijalla 16 237. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 981. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Muhos ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1969

Vuosina 1955–1969 kuolleet Muhos-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 11 Muhos-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1906–1937
Yritykset
perust. –2021

Sana Muhos esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Muhos

Muhos (paikannimi)Katuosoitteissa

Muhos on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, kunta sekä rautatieliikennepaikka.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Muhos jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Muhos esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Muhos, Muhostie, Muhosväylä. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мухос tarkoittaa nimeä Muhos. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Muhoss. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Muhamed Muhos.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Muhos, Finland.

©Tuomas Salste