Multaharju: Sukunimi-info

Multaharju

Tietoja sukunimestä Multaharju

Multaharju on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Multaharjujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 17 max

v. 1985 27

v. 2015 27

v. 2018 28

v. 2020 28

v. 2022 28

v. 2023 28

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Multaharju on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Multaharju ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Multaharjujen enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Paikannimi Multaharju

Multaharju (paikannimi)Katuosoitteissa

Multaharju on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 26 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Multaharju jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Multaharju esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Multaharjuntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мултахарью tarkoittaa nimeä Multaharju. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Muldahariu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Multaharju olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Multaharju

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Multaharju, Finland.

©Tuomas Salste