Multaniemi: Sukunimi-info

Multaniemi

Tietoja sukunimestä Multaniemi

Multaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Multaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 28 max

v. 1985 27

v. 2015 29

v. 2018 29

v. 2020 29

v. 2022 29

v. 2023 29

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Multaniemi on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Multaniemi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Multaniemi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Multaniemi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Multaniemi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 24 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Multaniemiä on 29.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Multaniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Multaniemi

Multaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Multaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Multaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Multaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Multaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мултаниеми ("Multanijemi") tarkoittaa nimeä Multaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Muldaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Multaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Multaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Multaniemi, Finland.

©Tuomas Salste