Multasniemi: Sukunimi-info

Multasniemi

Tietoja sukunimestä Multasniemi

Multasniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Multasniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 22 max

v. 1985 29

v. 2015 43

v. 2018 41

v. 2020 39

v. 2022 39

v. 2023 39

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Multasniemi on sijalla 13 676. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Multasniemi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Multasniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Multasniemi

Multasniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Multasniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Multasniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Multasniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Multasniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мултасниеми ("Multasnijemi") tarkoittaa nimeä Multasniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Muldasniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Multasniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Multasniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Multasniemi, Finland.

©Tuomas Salste