Multimäki: Sukunimi-info

Multimäki

Tietoja sukunimestä Multimäki

Multimäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Multimäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 35 max

v. 1985 31

v. 2015 34

v. 2018 31

v. 2020 30

v. 2022 29

v. 2023 29

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Multimäki on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Multimäki ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Multimäki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Multimäki on suojattu 1967 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Multimäki

Multimäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Multimäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Multimäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Multimäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Multimäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мултимяки ("Multimjaki") tarkoittaa nimeä Multimäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Multimeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Muldimäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Multimäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Multimaki tai Multimaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Multimäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Multimäki, Finland.

©Tuomas Salste