Muoniovaara: Sukunimi-info

Muoniovaara

Tietoja sukunimestä Muoniovaara

Muoniovaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Muoniovaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 24

v. 2020 26

v. 2022 27

v. 2023 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Muoniovaara on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Muoniovaara ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Muoniovaarojen enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Muoniovaara on melko pitkä nimi.

Muoniovaara on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Muoniovaara on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1915–1944
Yritykset
perust. –1978

Sana Muoniovaara esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муониоваара tarkoittaa nimeä Muoniovaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Muoniovāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mooniofwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Muoniovaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Muoniovaara, Finland.

©Tuomas Salste