Muotkajärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Muotkajärvi

Muotkajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen. Muotkajärvien lukumäärä oli 27 henkeä vuonna 1985. Tuoreempi tieto vuodelta 2019 kertoo, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista.

Verrattuna muihin sukunimiin Muotkajärvi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Muotkajärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Muotkajärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Muotkajärvi

Muotkajärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Muotkajärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Muotkajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Muotkajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: A 791 Muotkajärvi 1. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Muotkajärvet ulkomailla

Norjassa Muotkajærvi oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муоткаярви ("Muotkajarvi") tarkoittaa nimeä Muotkajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Muotkajervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mootcaierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Muotkajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Muotkajarvi tai Muotkajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Muotkajärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Muotkajärvi, Finland.

©Tuomas Salste