Muotkavaara: Sukunimi-info

Muotkavaara

Tietoja sukunimestä Muotkavaara

Muotkavaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Muotkavaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 19

v. 2015 28

v. 2018 27

v. 2020 27

v. 2022 28

v. 2023 28

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Muotkavaara on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Muotkavaara ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Muotkavaara on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Muotkavaara. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Muotkavaara

Muotkavaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Muotkavaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä valtakunnan rajapyykki.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Muotkavaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Muotkavaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Muotkavaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муоткаваара tarkoittaa nimeä Muotkavaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Muotkavāra.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mootcafwara on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Muotkavaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Muotkavaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Muotkavaara, Finland.

©Tuomas Salste