Muotkavaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Muotkavaara

Muotkavaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Muotkavaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 19

v. 2015 28

v. 2016 28

v. 2017 28

v. 2018 28

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Muotkavaara on noin sijalla 17 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Muotkavaara on melko pitkä nimi.

Paikannimi Muotkavaara

Muotkavaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Muotkavaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä valtakunnan rajapyykki.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Muotkavaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Muotkavaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Muotkavaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муоткаваара tarkoittaa nimeä Muotkavaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mootcafwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Muotkavaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Muotkavaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Muotkavaara, Finland.

©Tuomas Salste