Murdoch: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Murdoch

Murdoch on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Murdoch-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2017 21

v. 2018 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Murdoch on noin sijalla 20 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (c). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Murdoch-suku ulkomailla

Norjassa Murdoch oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 72 henkeä, joiden sukunimi oli MURDOCH.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 3 790 henkeä, joiden sukunimi oli MURDOCH. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 2 261 henkeä, joiden sukunimi oli MURDOCH.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Murat Murdoch.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Murdoch, Finland.

©Tuomas Salste