Murros: Sukunimi-info

Murros

Tietoja sukunimestä Murros

Murros on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Murrosten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2018 33

v. 2020 32

v. 2022 32

v. 2023 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Murros on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Murros ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Murrosten enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Murros on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Murros on suojattu 1980 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1960–1967

Vuosina 1960–1967 kuolleet Murrokset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Murroksen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Murros.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Murros. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1921
Yritykset
perust. 1994–2022

Sana Murros esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Murros osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Murros esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Murroskuja, Murrostie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муррос tarkoittaa nimeä Murros. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Murross. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Murat Murros.

Samankaltaisia nimiä kuin Murros

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Murros, Finland.

©Tuomas Salste