Murtolahti: Sukunimi-info

Murtolahti

Tietoja sukunimestä Murtolahti

Murtolahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Murtolahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 32

v. 2015 49

v. 2018 51

v. 2020 54

v. 2022 56

v. 2023 55

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Murtolahti on sijalla 10 581.

Paikannimi Murtolahti

Murtolahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Murtolahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 51 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; suo; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Murtolahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Murtolahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Murtolahdenkuja, Murtolahdentie, Murtolahti. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муртолахти tarkoittaa nimeä Murtolahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Murtolachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Murtolahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Murat Murtolahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Murtolahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Murtolahti, Finland.

©Tuomas Salste