Murtoniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Murtoniemi

Murtoniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Murtoniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 222 max

v. 1985 218

v. 2014 233

v. 2015 232

v. 2016 233

v. 2017 234

v. 2018 234

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Murtoniemi on noin sijalla 3 300.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1888-1927

Murtoniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Murtoniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Murtoniemien yleisin asuinpaikka oli Lappajärvi (8 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Murtoniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Murtoniemi

Murtoniemi (paikannimi)Murtoniemi (karttanimi)

Murtoniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 84 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Murtoniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Murtoniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Murtoniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Murtoniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Murtoniemet ulkomailla

Ruotsissa Murtoniemi oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муртониеми ("Murtonijemi") tarkoittaa nimeä Murtoniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Murat Murtoniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Murtoniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Murtoniemi, Finland.

©Tuomas Salste