Murtoo: Sukunimi-info

Murtoo

Tietoja sukunimestä Murtoo

Murtoo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Murtoo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 21 max

v. 1985 18

v. 2015 25

v. 2018 24

v. 2020 24

v. 2022 22

v. 2023 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Murtoo on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Murtoo ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Murtoo-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Murtoo. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Murtoo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Murtoo

Murtoo (paikannimi)

Murtoo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Murtoo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муртоо tarkoittaa nimeä Murtoo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Murto.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Murtå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Murtoo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Murat Murtoo.

Samankaltaisia nimiä kuin Murtoo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Murtoo, Finland.

©Tuomas Salste