Murtosaari: Sukunimi-info

Murtosaari

Tietoja sukunimestä Murtosaari

Murtosaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Murtosaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2018 34

v. 2020 33

v. 2022 33

v. 2023 30

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Murtosaari on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Murtosaari ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Murtosaarien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1919
Yritykset
perust. 1963–2003

Sana Murtosaari esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Murtosaari

Murtosaari
(paikannimi)
Murtosaari Karjalassa
(karttanimi)

Murtosaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 76 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Murtosaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Murtosaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Murtosaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Murtosaarentie, Murtosaari Vaahersalo. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муртосаари tarkoittaa nimeä Murtosaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Murtosāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Murtosarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Murtosaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Murat Murtosaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Murtosaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Murtosaari, Finland.

©Tuomas Salste