Mustakari: Sukunimi-info

Mustakari

Tietoja sukunimestä Mustakari

Mustakari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Mustakarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 23

v. 2020 23

v. 2022 23

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mustakari on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mustakari ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Mustakari on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Mustakari on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Mustakari

Mustakari (paikannimi)Katuosoitteissa

Mustakari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on matalikko, niemi sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mustakari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mustakari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mustakari, Mustakarintie, Mustakarivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мустакари tarkoittaa nimeä Mustakari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mustacarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mustakari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mustafe Mustakari.

Samankaltaisia nimiä kuin Mustakari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mustakari, Finland.

©Tuomas Salste