Mustakorpi: Sukunimi-info

Mustakorpi

Tietoja sukunimestä Mustakorpi

Mustakorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Mustakorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 26

v. 2015 32

v. 2016 32

v. 2017 32

v. 2018 32

v. 2019 32

v. 2020 32

v. 2021 33

v. 2022 33

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mustakorpi on sijalla 15 529. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Mustakorpi

Mustakorpi
(paikannimi)
Mustakorpi Karjalassa
(karttanimi)

Mustakorpi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 145 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; niemi; painanne; pelto/niitty; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Mustakorpi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mustakorpi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Mustakorpi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mustakorpi, Mustakorpivägen, Mustakorvenkatu, Mustakorvenkuja, Mustakorventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мустакорпи tarkoittaa nimeä Mustakorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mustacorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mustakorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mustafa Mustakorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Mustakorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mustakorpi, Finland.

©Tuomas Salste