Mustakoski: Sukunimi-info

Mustakoski

Tietoja sukunimestä Mustakoski

Mustakoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Mustakoskien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 49 max

v. 1985 57

v. 2014 89

v. 2016 89

v. 2018 90

v. 2020 90

v. 2022 92

v. 2023 92

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mustakoski on sijalla 7 143.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Mustakoski on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Mustakoski on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Mustakoski ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 40 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Mustakoskia on 92.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1935
Yritykset
perust. 1978–1999

Sana Mustakoski esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Mustakoski

Mustakoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Mustakoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 19 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mustakoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mustakoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mustakoskentie, Mustakoski. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мустакоски tarkoittaa nimeä Mustakoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mustacoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mustakoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mustafe Mustakoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Mustakoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mustakoski, Finland.

©Tuomas Salste