Mustaparta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mustaparta

Mustaparta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mustapartojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 93 max

v. 1985 79

v. 2014 92

v. 2015 96

v. 2016 96

v. 2017 94

v. 2018 96

v. 2019 94

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mustaparta on sijalla 7 015. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1925

Mustapartoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Mustaparran asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mustapartojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Alatornio (6 henkeä), Haapajärvi (4) sekä Pyhäjärvi Ol (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mustaparta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 11.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Mustaparta

Mustaparta (paikannimi)Katuosoitteissa

Mustaparta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mustaparta jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mustaparta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mustaparrantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Mustaparrat ulkomailla

Norjassa Mustaparta oli 23 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мустапарта tarkoittaa nimeä Mustaparta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mustapha Mustaparta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mustaparta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mustaparta, Finland.

©Tuomas Salste