Mustasaari: Sukunimi-info

Mustasaari

Tietoja sukunimestä Mustasaari

Mustasaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Mustasaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 69 max

v. 1985 75

v. 2014 81

v. 2016 77

v. 2018 79

v. 2020 77

v. 2022 73

v. 2023 70

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mustasaari on sijalla 8 832. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 950.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Mustasaaret asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 11 Mustasaaren kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Mustasaarien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Parkano (4 vainajaa) sekä Rautio (4).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Mustasaarta. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1920
Yritykset
perust. 1957–2012

Sana Mustasaaren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Mustasaari

Mustasaari
(paikannimi)
Mustasaari Karjalassa
(karttanimi)

Mustasaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 314 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde; kohouma; kunta; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; niemi; saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Mustasaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mustasaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Mustasaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Iso Mustasaari, Kirkkoselän Mustasaari, Kuolimo Mustasaari, Liponsalmen Mustasaari, Mustasaarenkuja, Mustasaarenraitti, Mustasaarentie, Mustasaari, Mustasaarivägen, Onkiveden Mustasaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мустасаари tarkoittaa nimeä Mustasaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mustasāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mustasarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mustasaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mustafe Mustasaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Mustasaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mustasaari, Finland.

©Tuomas Salste