Mustasaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mustasaari

Mustasaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mustasaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 75

v. 2014 81

v. 2015 79

v. 2016 77

v. 2017 79

v. 2018 79

v. 2019 77

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mustasaari on sijalla 8 160. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1920
Yritykset
perust. 1957–2012

Sana Mustasaaren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Mustasaari

Mustasaari (paikannimi)Mustasaari (karttanimi)

Mustasaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 314 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde; kohouma; kunta; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; niemi; saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Mustasaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mustasaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Mustasaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Iso Mustasaari, Kirkkoselän Mustasaari, Kuolimo Mustasaari, Liponsalmen Mustasaari, Mustasaarenkuja, Mustasaarenraitti, Mustasaarentie, Mustasaari, Mustasaarivägen, Onkiveden Mustasaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мустасаари tarkoittaa nimeä Mustasaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mustasāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mustasarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mustasaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mustafa Mustasaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Mustasaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mustasaari, Finland.

©Tuomas Salste