Mustikka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mustikka

Mustikka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mustikoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 72 max

v. 1985 57

v. 2014 61

v. 2015 63

v. 2016 63

v. 2017 63

v. 2018 64

v. 2019 66

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mustikka on sijalla 9 240. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1892-1930

Mustikoita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Mustikan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mustikoiden yleisin asuinpaikka oli Utajärvi (3 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mustikka, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Mustikka

Mustikka (paikannimi)Katuosoitteissa

Mustikka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, saari, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mustikka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mustikka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mustikantie, Mustikkakaari, Mustikkakatu, Mustikkakuja, Mustikkamaantie, Mustikkamutka, Mustikkapiha, Mustikkapolku, Mustikkapuistikko, Mustikkarinne, Mustikkatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Mustikka

Mustikka on myös naisen etunimi. Vuonna 2019 Mustikka oli yhtenä etunimenä 31 naisella. Samaan aikaan Mustikka oli 66 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten toisena tai kolmantena etunimenä (29 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (2).

Mustikat ulkomailla

Ruotsissa Mustikka oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мустикка tarkoittaa nimeä Mustikka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mustika.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mustafa Mustikka.

Mustikka on myös tavallinen kissojen nimi.

Samankaltaisia nimiä kuin Mustikka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mustikka, Finland.

©Tuomas Salste