Mustikkakangas: Sukunimi-info

Mustikkakangas

Tietoja sukunimestä Mustikkakangas

Mustikkakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Mustikkakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 27 max

v. 1985 21

v. 2015 26

v. 2016 26

v. 2017 27

v. 2018 28

v. 2019 26

v. 2020 26

v. 2021 26

v. 2022 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mustikkakangas on sijalla 18 968. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mustikkakangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Mustikkakangas

Mustikkakangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Mustikkakangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 47 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mustikkakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mustikkakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mustikkakankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Mustikkakankaat ulkomailla

Ruotsissa Mustikkakangas oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мустиккакангас tarkoittaa nimeä Mustikkakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mustikakangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mustickacangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mustikkakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mustafa Mustikkakangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Mustikkakangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mustikkakangas, Finland.

©Tuomas Salste