Mustikkamäki: Sukunimi-info

Mustikkamäki

Tietoja sukunimestä Mustikkamäki

Mustikkamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Mustikkamäkien määrä on kasvanut voimakkaasti takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 24 max

v. 1985 37

v. 2014 51

v. 2016 52

v. 2018 52

v. 2020 52

v. 2022 52

v. 2023 52

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mustikkamäki on sijalla 11 047.

Verrattuna muihin sukunimiin Mustikkamäki on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Mustikkamäki. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Mustikkamäki

Mustikkamäki
(paikannimi)
Mustikkamäki Karjalassa
(karttanimi)

Mustikkamäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 160 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Mustikkamäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mustikkamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Mustikkamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mustikkamäenpolku, Mustikkamäentie, Mustikkamäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мустиккамяки ("Mustikkamjaki") tarkoittaa nimeä Mustikkamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mustikameki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mustickamäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mustikkamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mustikkamaki tai Mustikkamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mustafe Mustikkamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Mustikkamäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mustikkamäki, Finland.

©Tuomas Salste