Mustikkamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mustikkamäki

Mustikkamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mustikkamäkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 24 max

v. 1985 37

v. 2014 51

v. 2015 52

v. 2016 52

v. 2017 53

v. 2018 52

v. 2019 53

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mustikkamäki on sijalla 10 847. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mustikkamäki on melko pitkä nimi.

Paikannimi Mustikkamäki

Mustikkamäki (paikannimi)Mustikkamäki (karttanimi)

Mustikkamäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 159 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Mustikkamäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mustikkamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Mustikkamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mustikkamäentie, Mustikkamäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мустиккамяки ("Mustikkamjaki") tarkoittaa nimeä Mustikkamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mustikameki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mustickamäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mustikkamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mustikkamaki tai Mustikkamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mustafa Mustikkamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Mustikkamäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mustikkamäki, Finland.

©Tuomas Salste