Mustikkaniemi: Sukunimi-info

Mustikkaniemi

Tietoja sukunimestä Mustikkaniemi

Mustikkaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Mustikkaniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 1985 25

v. 2015 30

v. 2016 29

v. 2017 32

v. 2018 33

v. 2019 34

v. 2020 35

v. 2021 37

v. 2022 38

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mustikkaniemi on sijalla 13 952. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mustikkaniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Mustikkaniemi

Mustikkaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Mustikkaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 44 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mustikkaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mustikkaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mustikkaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мустикканиеми ("Mustikkanijemi") tarkoittaa nimeä Mustikkaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mustikaniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mustickaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mustikkaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mustafa Mustikkaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Mustikkaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mustikkaniemi, Finland.

©Tuomas Salste