Mustikkaniemi: Sukunimi-info

Mustikkaniemi

Tietoja sukunimestä Mustikkaniemi

Mustikkaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mustikkaniemien määrä on kasvanut voimakkaasti takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 19 max

v. 1985 25

v. 2015 30

v. 2018 33

v. 2020 35

v. 2022 39

v. 2023 40

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mustikkaniemi on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Mustikkaniemi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Mustikkaniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Mustikkaniemi

Mustikkaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Mustikkaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 44 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mustikkaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mustikkaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mustikkaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мустикканиеми ("Mustikkanijemi") tarkoittaa nimeä Mustikkaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mustikaniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mustickaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mustikkaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Mustafe Mustikkaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Mustikkaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mustikkaniemi, Finland.

©Tuomas Salste