Muurainen: Sukunimi-info

Muurainen

Tietoja sukunimestä Muurainen

Muurainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Muuraisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 58 max

v. 2014 61

v. 2016 60

v. 2018 57

v. 2020 57

v. 2022 58

v. 2023 59

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Muurainen on sijalla 10 011. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 011.

Muuraisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1968

Vuosina 1959–1968 kuolleet Muuraiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Muuraisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Muurainen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Muurainen

Muurainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Muurainen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, niemi, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Muurainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Muurainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Muuraisentie, Sulkavanjärven Muurainen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муурайнен tarkoittaa nimeä Muurainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mūrainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Murain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Muurainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Muusa Muurainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Muurainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Muurainen, Finland.

©Tuomas Salste