Muuraiskangas: Sukunimi-info

Muuraiskangas

Tietoja sukunimestä Muuraiskangas

Muuraiskangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Muuraiskankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2018 50

v. 2020 53

v. 2022 53

v. 2023 54

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Muuraiskangas on sijalla 10 739.

Verrattuna muihin sukunimiin Muuraiskangas on melko pitkä nimi.

Muuraiskangas on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Muuraiskangas on suojattu 1998 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Muuraiskangas

Muuraiskangas (paikannimi)

Muuraiskangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Muuraiskangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муурайскангас tarkoittaa nimeä Muuraiskangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mūraiskangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Muraiscangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Muuraiskangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Muusa Muuraiskangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Muuraiskangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Muuraiskangas, Finland.

©Tuomas Salste