Muuriaisniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Muuriaisniemi

Muuriaisniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Muuriaisniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 106 max

v. 1985 102

v. 2014 89

v. 2015 90

v. 2016 90

v. 2017 89

v. 2018 91

v. 2019 91

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Muuriaisniemi on sijalla 7 202. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Muuriaisniemi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Muuriaisniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Muuriaisniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Muuriaisniemi

Muuriaisniemi (paikannimi)

Muuriaisniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on niemi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Muuriaisniemi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мууриайсниеми ("Muuriaisnijemi") tarkoittaa nimeä Muuriaisniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mūriaisniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Muriaisniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Muuriaisniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Muusa Muuriaisniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Muuriaisniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Muuriaisniemi, Finland.

©Tuomas Salste