Muurikainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Muurikainen

Muurikainen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Muurikaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 54 max

v. 1985 80

v. 2014 110

v. 2015 110

v. 2016 111

v. 2017 110

v. 2018 111

v. 2019 110

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Muurikainen on sijalla 6 210.

Verrattuna muihin sukunimiin Muurikainen on melko pitkä nimi.

Paikannimi Muurikainen

Muurikainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Muurikainen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Muurikainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Muurikainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Muurikaisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Муурикайнен tarkoittaa nimeä Muurikainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mūrikainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Muricain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Muurikainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Muusa Muurikainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Muurikainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Muurikainen, Finland.

©Tuomas Salste