Mykkälä: Sukunimi-info

Mykkälä

Tietoja sukunimestä Mykkälä

Mykkälä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Mykkälä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 63

v. 2014 69

v. 2015 69

v. 2016 69

v. 2017 69

v. 2018 69

v. 2019 72

v. 2020 71

v. 2021 72

v. 2022 72

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mykkälä on sijalla 8 649. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1964

Vuosina 1959–1964 kuolleet Mykkälät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Mykkälän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Mykkälä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Mykkälä

Mykkälä (paikannimi)Katuosoitteissa

Mykkälä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mykkälä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Mykkälä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Mykkäläntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюккяля ("Mjukkjalja") tarkoittaa nimeä Mykkälä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Mikele.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mÿckälä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mykkälä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Mykkala tai Mykkaelae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Mykkälä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mykkälä, Finland.

©Tuomas Salste