Mylly: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Mylly

Mylly on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleisyydeltään tavanomainen.

Mylly-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 259 max

v. 1985 273

v. 2014 273

v. 2015 274

v. 2016 274

v. 2017 270

v. 2018 273

v. 2019 276

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Mylly on sijalla 2 873.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1923

Myllyjä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 31 Myllyn asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Mylly-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Paavola (7 henkeä), Janakkala (4) sekä Oulainen (4). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Kanta-Hämeessä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Mylly, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1890–1944
Yritykset
perust. –2017

Sana Mylly, Myllyn tai Myllyt esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Mylly

Mylly (paikannimi)Mylly (karttanimi)

Mylly on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; rakennus; saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Mylly esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Mylly jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Mylly esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haimoon Myllytie, Jorvaksen Myllytie, Mikkolan Myllytie, Myllyahde, Myllyaukio, Myllyhaara, Myllyharju, Myllykaari, Myllykatu, Myllykuja, Myllykulma, Myllymaantie, Myllyn metsätie, Myllynkatu, Myllynkuja, Myllynmutka, Myllyntanhua, Myllyntie, Myllyperä, Myllypiha, Myllypolku, Myllyraitti, Myllyrinne, Myllytaival, Myllytanhua, Myllytie, Nummisten Myllyn tie, Oksavan Myllytie, Pyhäluoman Myllyntie, Ratulan Myllytie, Vanha Myllypolku, Vanha Myllyrinne, Vanha Myllytie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Myllyt ulkomailla

Ruotsissa Mylly oli 34 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюллю ("Mjullju") tarkoittaa nimeä Mylly. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Milli.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mÿllÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Mylly olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Mylly

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Mylly, Finland.

©Tuomas Salste