Myllykoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Myllykoski

Myllykoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko yleinen. Noin joka 6 000:s suomalainen on nimeltään Myllykoski.

Myllykoskien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 703 max

v. 1985 741

v. 2014 957

v. 2015 972

v. 2016 975

v. 2017 979

v. 2018 987

v. 2019 996

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Myllykoski on sijalla 878.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Myllykoski on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Myllykoski on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Myllykoski ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 111 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Myllykoskia on 996.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Myllykoskia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 69 Myllykosken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Myllykoskien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kankaanpää (15 henkeä), Lapua (7) sekä Ylistaro (6). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Satakunnassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Myllykoski, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 35.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1892–1939
Yritykset
perust. –2018

Sana Myllykoski tai Myllykosken esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Myllykoski

Myllykoski (paikannimi)Myllykoski (karttanimi)

Myllykoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 378 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty; rautatieliikennepaikka; talo; virtaveden osa sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Myllykoski esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Myllykoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Myllykoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kullervo Myllykosken tie, Kullervo Myllykoski väg, Myllykoskenkuja, Myllykoskentie, Myllykoski, Vanha Myllykoskentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Myllykosket ulkomailla

Ruotsissa Myllykoski oli 60 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюллюкоски ("Mjulljukoski") tarkoittaa nimeä Myllykoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Millikoski.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mÿllÿcoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Myllykoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Myllykoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Myllykoski, Finland.

©Tuomas Salste