Myllykylä: Sukunimi-info

Myllykylä

Tietoja sukunimestä Myllykylä

Myllykylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Myllykylien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 40 max

v. 1985 46

v. 2014 52

v. 2015 52

v. 2016 53

v. 2017 54

v. 2018 52

v. 2019 53

v. 2020 53

v. 2021 53

v. 2022 53

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Myllykylä on sijalla 10 884. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Myllykylä. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Myllykylää. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Myllykylä

Myllykylä
(paikannimi)
Myllykylä Karjalassa
(karttanimi)

Myllykylä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 45 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Myllykylä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Myllykylä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Myllykylä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Myllykylä, Myllykylän kartano, Myllykylänkuja, Myllykylänpolku, Myllykyläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюллюкюля ("Mjulljukjulja") tarkoittaa nimeä Myllykylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Millikile.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mÿllÿkÿlä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Myllykylä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Myllykyla tai Myllykylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Myllykylä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Myllykylä, Finland.

©Tuomas Salste