Myllykylä: Sukunimi-info

Myllykylä

Tietoja sukunimestä Myllykylä

Myllykylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Myllykylien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 40 max

v. 1985 46

v. 2014 52

v. 2016 53

v. 2018 52

v. 2020 53

v. 2022 52

v. 2023 51

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Myllykylä on sijalla 11 213.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Myllykylät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kymmenen Myllykylän kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Myllykylä. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Myllykylää. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Myllykylä

Myllykylä
(paikannimi)
Myllykylä Karjalassa
(karttanimi)

Myllykylä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 45 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Myllykylä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Myllykylä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Myllykylä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Myllykylä, Myllykylän kartano, Myllykylänkuja, Myllykylänpolku, Myllykyläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюллюкюля ("Mjulljukjulja") tarkoittaa nimeä Myllykylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Millikile.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mÿllÿkÿlä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Myllykylä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Myllykyla tai Myllykylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Myllykylä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Myllykylä, Finland.

©Tuomas Salste