Myllylä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Myllylä

Myllylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 400:s suomalainen on Myllylä.

Myllylöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1 439 max

v. 1985 1 439

v. 2014 1 602

v. 2015 1 617

v. 2016 1 612

v. 2017 1 611

v. 2018 1 610

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Myllylä on noin sijalla 500.

Myllylä on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Myllylä on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Myllylä on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Myllylä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Myllylä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 61 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Myllylöitä on 1 610.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Myllylöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 140 Myllylän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Myllylöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Nivala (12 henkeä), Helsinki (10), Vihanti (9) sekä Kalajoki (9). Valtaosa asui Etelä- ja Pohjois-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Myllylä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 81.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1901–1931
Yritykset
perust. –2016

Sana Myllylä tai Myllylän esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Myllylä

Myllylä (paikannimi)Myllylä (karttanimi)

Myllylä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 199 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Myllylä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Myllylä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Myllylä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Myllylä, Myllylänkuja, Myllylänperä, Myllyläntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Myllylät ulkomailla

Ruotsissa Myllylä oli 69 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюллюля ("Mjulljulja") tarkoittaa nimeä Myllylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mÿllÿlä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Myllylä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Myllyla tai Myllylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Myllylä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Myllylä, Finland.

©Tuomas Salste