Myllynpää: Sukunimi-info

Myllynpää

Tietoja sukunimestä Myllynpää

Myllynpää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Myllynpäiden määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 46 max

v. 1985 38

v. 2015 28

v. 2018 27

v. 2020 27

v. 2022 25

v. 2023 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Myllynpää on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Myllynpää ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1969

Vuosina 1955–1969 kuolleet Myllynpäät asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Myllynpään kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1943
Yritykset
perust. 1989–1999

Sana Myllynpää esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Myllynpää

Myllynpää (paikannimi)

Myllynpää on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Myllynpää jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюллюнпяа ("Mjulljunpjaa") tarkoittaa nimeä Myllynpää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Millinpē.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mÿllÿnpä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Myllynpää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Myllynpaa tai Myllynpaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Myllynpää

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Myllynpää, Finland.

©Tuomas Salste