Myllyntausta: Sukunimi-info

Myllyntausta

Tietoja sukunimestä Myllyntausta

Myllyntausta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Myllyntaustojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 41 max

v. 1985 41

v. 2015 41

v. 2016 41

v. 2017 39

v. 2018 38

v. 2019 39

v. 2020 38

v. 2021 38

v. 2022 38

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Myllyntausta on sijalla 13 952. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Myllyntaustojen enemmistö on naisia. Vuonna 2022 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 71 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Myllyntausta on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1965

Vuosina 1955–1965 kuolleet Myllyntaustat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Myllyntaustan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1937
Yritykset
perust. –1998

Sana Myllyntausta esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Myllyntausta

Myllyntausta (paikannimi)Katuosoitteissa

Myllyntausta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Myllyntausta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Myllyntausta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Myllyntausta, Myllyntaustantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюллюнтауста ("Mjulljuntausta") tarkoittaa nimeä Myllyntausta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Millintausta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mÿllÿndausta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Myllyntausta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Myllyntausta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Myllyntausta, Finland.

©Tuomas Salste