Myllyoja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Myllyoja

Myllyoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla yleisyydeltään tavanomainen.

Myllyojien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 371 max

v. 1985 344

v. 2014 376

v. 2015 381

v. 2016 380

v. 2017 379

v. 2018 375

v. 2019 371

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Myllyoja on sijalla 2 232.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1928

Myllyojia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 42 Myllyojan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Myllyojien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sievi (5 henkeä), Kestilä (5) sekä Helsinki (4). Valtaosa asui Lounais- ja Pohjois-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Myllyoja, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 31.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Myllyoja

Myllyoja (paikannimi)Myllyoja (karttanimi)

Myllyoja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 394 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; pelto/niitty; rautatieliikennepaikka; talo; vesistökohde; virtaveden osa sekä virtavesi.

Nyky-Suomen lisäksi Myllyoja esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 29 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä, rakennettu kohde sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Myllyoja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Myllyoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Myllyojankatu, Myllyojanpolku, Myllyojantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюллюоя ("Mjulljuoja") tarkoittaa nimeä Myllyoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Millioja.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mÿllÿoia on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Myllyoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Myllyoja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Myllyoja, Finland.

©Tuomas Salste