Myllysaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Myllysaari

Myllysaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen. Myllysaarien lukumäärä oli 23 henkeä vuonna 1985. Tuoreempi tieto vuodelta 2019 kertoo, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista.

Paikannimi Myllysaari

Myllysaari (paikannimi)Myllysaari (karttanimi)

Myllysaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 85 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, niemi, painanne, pelto/niitty, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Myllysaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Myllysaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Myllysaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Myllysaarenkatu, Myllysaarenkuja, Myllysaarenpolku, Myllysaarentie, Myllysaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюллюсаари ("Mjulljusaari") tarkoittaa nimeä Myllysaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Millisāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. M’ll’sarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Myllysaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Myllysaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Myllysaari, Finland.

©Tuomas Salste