Myllysaari: Sukunimi-info

Myllysaari

Tietoja sukunimestä Myllysaari

Myllysaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Myllysaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 23

v. 2020 20

v. 2021 20

v. 2023 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2020–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Myllysaari on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Myllysaari ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi Myllysaarta. Kuolleet kuuluivat punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Myllysaari. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Myllysaari

Myllysaari
(paikannimi)
Myllysaari Karjalassa
(karttanimi)

Myllysaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 85 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, niemi, painanne, pelto/niitty, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Myllysaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Myllysaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Myllysaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Myllysaarenkatu, Myllysaarenkuja, Myllysaarenpolku, Myllysaarentie, Myllysaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюллюсаари ("Mjulljusaari") tarkoittaa nimeä Myllysaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Millisāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mÿllÿsarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Myllysaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Myllysaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Myllysaari, Finland.

©Tuomas Salste