Myllysilta: Sukunimi-info

Myllysilta

Tietoja sukunimestä Myllysilta

Myllysilta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Myllysiltojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 29 max

v. 1985 31

v. 2015 43

v. 2016 43

v. 2017 44

v. 2018 44

v. 2019 42

v. 2020 42

v. 2021 42

v. 2022 44

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Myllysilta on sijalla 12 489. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Myllysilta. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1929
Yritykset
perust. 1979–1996

Sana Myllysilta esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Myllysilta

Myllysilta (paikannimi)Katuosoitteissa

Myllysilta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kulkuväylä, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Myllysilta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Myllysilta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Myllysillankuja, Myllysillantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Мюллюсильта ("Mjulljusilta") tarkoittaa nimeä Myllysilta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Millisilta.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Mÿllÿsilda on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Myllysilta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Myllysilta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Myllysilta, Finland.

©Tuomas Salste